Ga direct naar: Navigatie | Inhoud

Welkom op chaletpark Hoeve Springendal

Chaletpark midden in de natuur van Twente

In het prachtige Twentse landschap midden in natuurgebied het Springendal op steenworp afstand van de Duitse grens, ligt het familiebedrijf Hoeve Springendal. Het is een chaletpark gelegen op 4,5 km van het schilderachtige plaatsje Ootmarsum in Twente.

Faciliteiten

Hoeve Springendal beschikt over zeer royale kavels die zeer divers zijn. Denk hierbij aan in het bos, aan de bosrand of midden op het park waar u de gehele dag van de zon kunt genieten. Het park is het gehele jaar open dus ook in de winter kunt u genieten van het prachtige winterse landschap.

Het chaletpark is voorzien van perfecte infrastructuur. Kortom, Hoeve Springendal is perfect voor mensen die zich in de natuur willen begeven maar niet af willen zien van het comfort dat zij thuis gewend zijn.

Nostalgie

Hoeve Springendal heeft een oud nostalgisch erf. Al ruim 400 jaar woont en werkt de familie Brunninkhuis in dit prachtige bronnengebied. Het is alsof u een ouderwetse schoolplaat over de boerderij binnenloopt: ganzen, eenden, kippen, pauwen, Vlaamse Reuzen, geiten, schapen, varkens, Schotse Hooglanders en oersterke trekpaarden. Op het erf van Hoeve Springendal vindt u het allemaal, in een authentieke stal, met een oldtimer-trekker en historisch boerengereedschap. Al die boerderijdieren horen helemaal thuis in deze omgeving.

Rust en gastvrijheid

Rust en gastvrijheid staan met hoofdletters geschreven. Nergens ervaar je de rust zoals hier. Eén met de natuur dat is ons motto. En daar ontbreekt niets aan.

Eeuwenoud beekdal

In het eeuwenoude beekdal met zijn bronnen, slootjes, houtwallen, vennetjes en glooiingen bloeien en groeien bijzondere planten zoals diverse orchideeën en dotterbloemen. Verder leven er zeldzame vogels zoals de Kwartelkoning en de IJsvogel. U kunt genieten van een prachtige wandeling door dit stukje natuur. De oude put is gehandhaafd: respect voor de natuur, respect voor het verleden. Het chaletpark ligt aan de rand van dit prachtige beekdal zodat iedereen optimaal kan genieten.

Natuur om op terug te komen!!!!

Hoeve Springendal ligt midden in de natuur en is daardoor uitermate geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Het is bij uitstek een geweldige locatie om te wandelen en te fietsen. Vanaf het erf kunt u direct beginnen met de vele routes die daar beginnen. Verder ligt de Hoeve aan het wandel en fietsnetwerk. U kunt direct fietsend of wandelend kennismaken met de schoonheid en de rust van het Twentse landschap.

Hoeve Springendal Hoeve Springendal kenmerken Maaien bij Hoeve Springendal